Ένα φα-ντα-στι-κό σχολείο στο Τελ Αβίβ

Τα ζωηρά χρώματα και τα σπιτάκια για διάβασμα είναι μερικές μόνο από τις παιχνιδιάρικες λεπτομέρειες αυτού του σχολείου Hayarden στο Τελ Αβίβ.

Μια ομάδα αρχιτεκτόνων επιμελήθηκε την αναδιάρθρωση του χώρου, ώστε να αποτελέσει μια θερμή εστία μάθησης για παιδιά προσφύγων, ηλικίας πέντε έως δεκαέξι ετών. Στην Hatikva, τη γειτονιά εργατικής τάξης όπου βρίσκεται το σχολείο, έχει παρατηρηθεί αύξηση αιτούντων άσυλο από την Αφρική.

Το έργο επικεντρώθηκε στο ισόγειο του κτιρίου που χρονολογείται από το 1960 αλλά είχε παραμεληθεί για χρόνια, λόγω μειωμένων κεφαλαίων.

Η αρχιτεκτονική ομάδα επέλεξε απλούς και φθηνούς τρόπους για να προσθέσει διασκεδαστικά στοιχεία στους κοινόχρηστους χώρους, το λόμπι και τους διαδρόμους. Στον εξωτερικό χώρο, ένας οικολογικός κήπος και μια παιδική χαρά. Τι χαρά!

Τα reading nooks δεν σχεδιάστηκαν τυχαία σε σχήμα σπιτιού. Τα παιδιά αυτά έχουν την ανάγκη να νιώσουν ότι ανήκουν κάπου και ο συμβολισμός είναι μεγάλος και συγκινητικός.

Ο διευθυντής του σχολείου παρατήρησε ότι η ατμόσφαιρα στο σχολείο έχει αλλάξει : τα παιδιά έχουν περισσότερη αυτοεκτίμηση και υπάρχει λιγότερη βία».

Το Τελ Αβίβ φιλοξενεί 60.000 πρόσφυγες, ξένους άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που ανέρχονται σε περίπου 10% του πληθυσμού της πόλης. Πολλοί είναι από το Σουδάν και την Ερυθραία.

Πηγή: Dezeen

Φωτογραφίες: Italy Benit

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: