Ένα βιβλίο mindfullness για παιδιά; Αν ήμουν 100% ρομαντική, θα ήθελα να πιστεύω ότι τα παιδιά ζουν το εδώ και τώρα by default, αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι.

Οι εκδόσεις Διόπτρα, που ούτως ή άλλως είναι η πρώτη μου επιλογή για βιβλία με θέμα την προσωπική ανάπτυξη, επέλεξαν να εκδώσουν στα ελληνικά τo εικονογραφημένο βιβλίο «Εδώ κρύβεται η χαρά» των Nicola Edwards & Katie Hickey.

Βασικός σκοπός του βιβλίου;

Να δείξει στα παιδιά πως να συνδεθούν με τον κόσμο γύρω τους.

Σε μια πραγματικότητα με μεγάλες ταχύτητες, πίεση και άγχος, είναι δύσκολο, ακόμη και για εμάς τους μεγάλους να σταματήσουμε και να εκτιμήσουμε το περιβάλλον και τους ανθρώπους που έχουμε στη ζωή μας. Το να διδάξει κανείς την ενσυνειδητότητα στα παιδιά θα τα βοηθήσει να επιβραδύνουν τον ρυθμό, να χαλαρώσουν και να βρουν τρόπους αντιμετώπισης του άγχους.

Το βιβλίο ξεκινά με έναν ορισμό της ενσυνειδητότητας που εύκολα θα κατανοήσουν όλα τα παιδικά μυαλουδάκια. Στη συνέχεια, η αφήγηση επικεντρώνεται στις πέντε αισθήσεις έτσι ώστε τα παιδιά να μάθουν να χαλαρώνουν, να αναπνέουν σωστά και να αγαπούν το ένα το άλλο.

Πέντε παιδιά, στις σελίδες του βιβλίου, μας δείχνουν τον τρόπο που μπορούμε να βιώνουμε την κάθε στιγμή. Πολλές σελίδες τελειώνουν με μια ερώτηση που θα μπορούσε να πυροδοτήσει νέες συζητήσεις εκτός βιβλίου.

Στο τέλος της αφήγησης, μια υπενθύμιση:

Μπροστά στα μάτια μας βρίσκεται η πραγματική ζωή

Από τις αγαπημένες μου σελίδες, αυτή που παρουσιάζει πολλαπλούς τρόπους να δείξεις την αγάπη σου. Εκτίμησα δεόντως ότι τα παιδιά προέρχονται από διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον και φυσικά, μεγάλη χαρά ένιωσα όταν είδα ότι ένα κορίτσι φοράει γυαλιά (σαν κι εμένα).

Μπορείτε να το αποκτήσετε με μια παραγγελία εδώ.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: