Όποιος γνωρίζει ποιο σπίτι ονομάζουμε βικτοριανό, να σηκώσει το χέρι!
Στη Μεγάλη Βρετανία και τις Βρετανικές Αποικίες, βικτοριανό σπίτι ονομάζεται οποιοδήποτε σπίτι κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια βασιλείας της βασίλισσας Βικτορίας (1810-1901). Κατά τη διάρκεια της Βιομηχανικής Επανάστασης, κατασκευάστηκαν εκατομμύρια βικτοριανές κατοικίες, οι οποίες αποτελούν πλέον χαρακτηριστικό των περισσότερων πόλεων της Βρετανίας.

Το «δικό» μας (αυτό που θα δούμε σήμερα δηλαδή) βρίσκεται στο Surrey και υποθέτω ότι η οικογένεια που μένει εδώ μετακόμισε ώστε να έχει ησυχία, κήπους και ψηλά ταβάνια. Η διώροφη κατοικία είναι ήδη στολισμένη για τα Χριστούγεννα και η φωτογράφηση θα μας δώσει άπειρες ιδέες γιορτινής διακόσμησης.

Στο χολ, η ξύλινη επένδυση στον τοίχο και η μαύρη κουπαστή της σκάλας δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα στον χώρο. Κατά τα άλλα, λιτά χρώματα και μουντές επιλογές ώστε να προετοιμαστείς κατάλληλα για αυτό που θα δεις μετά.

«ναι βεβαίως αγάπη μου, μπορούμε να κρεμάσουμε αυτό το κλαδί στο ταβάνι, εξάλλου τα ταβάνια μας είναι τόσο ψηλά που δεν θα ενοχλεί, μπορούμε να το στολίζουμε τα Χριστούγεννα αλλά και με κάθε άλλη αφορμή, ναι, ναι αυτές οι διάφανες μπάλες είναι υπέροχες, κοίτα πόσο όμορφα φωτίζονται από αυτό τον αναπάντεχο ήλιο που έβγαλε ξαφνικά εδώ στη μουντή, χειμωνιάτικη αγγλική εξοχή του Surrey»

Παρατηρείτε κι εσείς ότι οι ιδιοκτήτες είχαν δίλημμα μεταξύ του γαλλικού ρουστίκ και του σκανδιναβικού στυλ; Ε δεν είναι να σκάμε για κάτι τέτοια στο Surrey, τα κάνουμε και τα δυο και μας βγαίνει καταπληκτικό το αποτέλεσμα. Επίσης, έχω ερωτευτεί τον φούρνο και το ρολόι στον τοίχο με ένα πουλί που ανοίγει τα φτερά του ανά ώρα και πετάει (σαν τον χρόνο;).

Σαφώς και σοβαρεύουν τα πράγματα στο σαλόνι: ξύλινα πάνελ, πολυέλαιος, ξυλόγλυπτα, τζάκι, κεριά και πολλά sheepskin μαξιλάρια. Πολυτέλεια.

Στο Surrey έχουν και family room, οπότε εκεί στολίζουν και ένα δεύτερο πανύψηλο δέντρο επειδή μπορούν. Ο καθρέφτης πάνω από το τζάκι είναι φανταστικός! Και το matchy matchy πολυθρόνας τοίχου oh yeah! Το σκυλάκι;
Ειλικρινά περίμενα κάτι πιο εντυπωσιακό στην κρεβατοκάμαρα αλλά φαντάζομαι ότι δεν βλέπεις κάθε μέρα πολυέλαιο στο master bedroom και θα το δεχτώ. Από την άλλη το μπάνιο είναι εντυπωσιακό με την ασπρόμαυρη vintage μπανιέρα και αυτό το γαλαζοπετρόλ χρώμα στον τοίχο. Εδώ δεν στόλισαν! Γιατί;
Μου αρέσουν πολύ τα παλ χρώματα στο παιδικό δωμάτιο αλλά και τα μικρά ραφάκια στο γραφείο που είναι τα γνωστά ράφια μπαχαρικών από το Ikea.
Σας άρεσε η βόλτα μας στο ηλιόλουστο (μην τα πιστεύετε αυτά) Surrey; Πήρατε ιδέες χριστουγεννιάτικης και μη διακόσμησης; Θέλετε να μετακομίσετε στην αγγλική εξοχή; Θέλετε να ψάξω για αυτό το ρολόι με το πουλί; Θα έχετε ανάλογη πειθώ ώστε να έρθει το κλαδί στο σαλόνι;
Source Ideal Home Credit: Brent Darby Styling: Leoma Harper/Holly Phillips