Να σηκώσει το χέρι όποιος ακολουθεί αρκετό καιρό το Mini Market και δεν έχει καταλάβει πόσο μου αρέσουν τα βιβλία.

Ένα από τα είδη αναγνωσμάτων που απολαμβάνω να διαβάζω αλλά δεν το κάνω πολύ συχνά είναι αυτά που ανήκουν στην κατηγορία της αυτοβελτίωσης καθώς και τα αυτοβιογραφικά.

Σε μια προσπάθεια να προσθέσω περισσότερα τέτοια βιβλία στη λίστα μου για φέτος, βρήκα 5 εμπνευσμένα βιβλία για εμένα αλλά και για όλους εσάς τους book lovers που ψάχνετε ένα κίνητρο για να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας το 2020.

Κορίτσι Ξύπνα! της Rachel Hollis, εκδόσεις Κλειδάριθμος

Στο βιβλίο Κορίτσι, ξύπνα!, η Rachel αποκαλύπτει τα είκοσι ψέματα που δεν μας αφήνουν να ζήσουμε μια χαρούμενη ζωή –ψέματα που λέμε στον εαυτό μας τόσο συχνά, ώστε δεν τα αντιλαμβανόμαστε πια.

Ο Αλχημιστής του Paulo Coelho, εκδόσεις Λιβάνη

Αυτό το κλασικό μυθιστόρημα περιγράφει τη μυστικιστική ιστορία ενός αγοριού και μας μαθαίνει μαθήματα ζωής για τις ελπίδες και τα όνειρα (που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε όλοι στη ζωή μας).

Becoming: Η δική μου ιστορία της Michelle Obama, εκδόσεις Athens Bookstore Publications

Μέσα από μια γεμάτη νόημα και επιτεύγματα ζωή, η Michelle Obama έχει αναδειχθεί σε μια από τις πιο εμβληματικές και συναρπαστικές γυναίκες της εποχής μας. Μια προσωπική, δυνατή αυτοβιογραφία από την Πρώην Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, που μπορεί να εμπνεύσει…

Μορφωμένη, της Tara Westover, εκδόσεις Ίκαρος

Η Westover δημιούργησε μια παγκόσμια και εμπνευσμένη ιστορία -τη δική της ιστορία- για τη μόρφωση και τη δύναμή της να δίνει νέα ματιά και προοπτικές στη ζωή μας, γεμίζοντάς μας με θέληση για διαρκή εξέλιξη. Έχω γράψει για το βιβλίο και πιο αναλυτικά εδώ.

Το εμπόδιο ανοίγει τον δρόμο του Ryan Holiday, εκδόσεις Κλειδάριθμος

image description

Αυτό το κλασικό, πλέον, βιβλίο του Ryan Holiday αντλεί έμπνευση από τον Στωικισμό, τη φιλοσοφική σχολή των αρχαίων Ελλήνων που διδάσκει ότι πρέπει να υπομένουμε τον πόνο και κάθε αναποδιά με επιμονή και ανθεκτικότητα, να εστιάζουμε σε όσα μπορούμε να ελέγξουμε, και να βλέπουμε σε κάθε εμπόδιο μια ευκαιρία να βελτιωθούμε.

Photo by Clay Banks on Unsplash


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: