Το βραβευμένο δίδυμο Jory John και Benji Davies παραδίδει μια ακόμη εξωφρενικά αστεία ιστορία που αποδεικνύει στην πράξη ότι οι καλύτερες φιλίες φτιάχνονται με τους πιο απροσδόκητους τρόπους: Εντάξει Λέμε! από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Χιόνισε. Στον αρκούδο αρέσει η ησυχία και θέλει να μείνει μόνος ενώ ο πάπιος είναι ενθουσιασμένος και θέλει να παίξουν μαζί, έξω στο χιόνι.

Λίγα λόγια για την ιστορία:

Ο πάπιος τρέχει να πει για το χιόνι στον αρκούδο , ο οποίος βρίσκεται στο μπάνιο και παίρνει το αφρόλουτρό τους. Ο αρκούδος δεν ενδιαφέρεται καθόλου αλλά ο πάπιος επιμένει να προτείνει παιχνίδια στο χιόνι. Σε κάθε πρόταση η απάντηση είναι αρνητική, παρόλαυτά, ο αρκούδος σχεδόν αναγκάζεται να βγει έξω στο χιόνι φορώντας μόνο την πετσέτα του. Το πρώτο φτέρνισμα δεν θα αργήσει να έρθει οπότε το δίδυμο επιστρέφει στο σπίτι, όπου ο πάπιος σχεδόν ικετεύει να βοηθήσει τον αρκούδο, ο οποίος θέλει πραγματικά την ησυχία του και φτάνει σε σημείο να διώξει τον φίλο του από το σπίτι! Ο πάπιος φεύγει απογοητευμένος αλλά απ’ ότι φαίνεται κι αυτός έχει αρρωστήσει. Αν και απρόθυμα, ο αρκούδος αναγκάζεται να φροντίσει κι αυτός με τη σειρά του τον πάπιο. Έτσι δεν θα έπρεπε να είναι οι φίλοι; Πάντα εκεί, ακόμη κι όταν έχουν τα δικά τους προβλήματα.

Όταν ο αρκούδος αναγκάζεται να φωνάξει «Εντάξει,λέμε!» είναι πραγματικά ξεκαρδιστικό!

Ένα σούπερ διασκεδαστικό και αστείο βιβλίο για παιδιά 3+ που σε δεύτερη ανάγνωση θα τους δώσει να καταλάβουν πως νιώθει κάποιος όταν οι άλλοι ξεπερνούν τα όρια που έχει θέσει αλλά και το πως είναι να σε απορρίπτουν οι φίλοι σου.

Tip: Επειδή είναι γραμμένο σε μορφή διαλόγου, οργανώστε μια ανάγνωση που θα μοιάζει με θεατρική παράσταση. Διαβάστε το βιβλίο, χρησιμοποιώντας χαμηλόφωνη ένταση για τον αρκούδο και μια πιο τσιριχτή φωνή για τον πάπιο, για ακόμη περισσότερη διασκέδαση!

Μπορείτε να αγοράστε το βιβλίο εδώ.

Ευχαριστώ τις εκδόσεις Παπαδόπουλος για την παραχώρηση του βιβλίου.Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: