Έχω διαβάσει πολλά βιβλία για την γονεϊκότητα και πάντα βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις που δεν είχαν ποτέ περάσει από το μυαλό μου. Μερικές φορές, όμως, χρειάζομαι ένα βιβλίο που θα μιλήσει απλά και κατανοητά, με συνοπτικό και σαφή τρόπο. Τα δυο πρώτα βιβλία της πεντάτομης σειράς της Hedvig Montgomery «Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι ακριβώς αυτό: σε εντυπωσιάζουν με την απλότητα και την ειλικρίνειά τους.

#1 Η μαγεία να είσαι γονιός

Πως γίνεται να έχουμε ευτυχισμένα παιδιά; Πώς ενισχύουμε την εμπιστοσύνη; Πώς προετοιμάζουμε ένα παιδί για άσχημες καταστάσεις; Πόσο θυμωμένοι πρέπει πραγματικά να είμαστε; Ποιο είναι το πιο κοινό λάθος που κάνουν όλοι οι γονείς; Και ποια είναι πραγματικά η πιο σημαντική δουλειά των γονέων κατά τη διάρκεια της παιδικής και της εφηβικής ηλικίας;

Το πρώτο βιβλίο της πεντάτομης σειράς είναι μια σύγχρονη βίβλος για τους γονείς του 21ου αιώνα. Μέσα σε επτά βήματα, η Νορβηγίδα ψυχολόγος και οικογενειακή σύμβουλος Hedvig Montgomery καθοδηγεί τους γονείς και τους κηδεμόνες να καταφέρουν τον απώτερο στόχο: πως θα δημιουργήσουν και θα διατηρήσουν τον δεσμό με τα παιδιά τους.

«Οι καλοί γονείς δεν γεννιούνται, όμως οι περισσότεροι μπορούν να γίνουν καλοί και, σίγουρα, όλοι μπορούν να γίνουν καλύτεροι. Ο ρόλος του γονιού απαιτεί σοφία, γνώση, πολύ κουράγιο και μεγάλη αυτογνωσία. Μερικές φορές θα απαιτήσει περισσότερα απ’ όσα φανταζόσασταν, όμως το πιο σημαντικό είναι πως, αν γίνετε καλύτεροι γονείς, θα γίνετε και καλύτεροι άνθρωποι.«

Μπορείτε να βρείτε το πρώτο βιβλίο εδώ

#2 Η εποχή των θαυμάτων

Στο δεύτερο βιβλίο, η Hedving Montgomery καθοδηγεί τους γονείς με πολλές πρακτικές συμβουλές για τους πρώτους 24 γλυκούς αλλά και θυελλώδεις μήνες της ζωής του παιδιού. Απαντά σε καθημερινά ερωτήματα που αφορούν τον θηλασμό, τον ύπνο, την ομιλία, την προσαρμογή στον βρεφονηπιακό σταθμό. Αλλά περιλαμβάνει και ένα σημαντικό κεφάλαιο για την προστασία της σχέσης του ζευγαριού.

«Προσπαθήστε να το απολαύσετε. Ξεκινάει η εποχή των θαυμάτων.»

Μπορείτε να βρείτε το δεύτερο βιβλίο εδώ

Για τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς «Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα» τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, «τρέχει» διαγωνισμός στο Instagram, στον λογαριασμό του Mini Market Greece, έως τις 15/3/2020.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: