(το ποστ γράφτηκε στις 24/4/2020)

Οι φίλοι πολύ μακριά. Τα μαθήματα σταμάτησαν. Το σχολείο έκλεισε.

Για ένα μικρό παιδί που ζει την εποχή της κρίσης του κορωνοϊού, δεν είναι μόνο ο φόβος της αρρώστιας που προκαλεί άγχος. Στα παιδιά αρέσει η ρουτίνα και το πρόγραμμα και πολύ δύσκολα μπορείς να διατηρήσεις μια τέτοια θετική κατάσταση στις μέρες μας.

Μια ανακουφιστική κίνηση για κάθε κρίση είναι πάντα μια καλή ιστορία. Ευτυχώς, αρκετοί εκδοτικοί οίκοι και διεθνείς οργανισμοί έχουν δημιουργήσει νέα και ευκολοδιάβαστα παιδικά βιβλία με πολλές πληροφορίες για τον COVID-19 και ξεκάθαρες εξηγήσεις για την κοινωνική αποστασιοποίηση. Κάποια από αυτά έχουν κυκλοφορήσει και στα ελληνικά και μάλιστα διατίθενται εντελώς δωρεάν.

Νίκησε τον ιό! της Ελοϊζ ΜακΓκρέγκορ, από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Μάθε όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για να πολεμήσεις και να νικήσεις τον ιό! Μείνε ασφαλής και εσύ και όλοι αυτοί που αγαπάς. Διάβασε συμβουλές για το πώς να κρατήσεις το σπίτι σου καθαρό από μικρόβια. Μάθε πώς και γιατί πρέπει να σταματήσεις την εξάπλωση ενός ιού. ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ!

Μέρος των εσόδων από το βιβλίο «Νίκησε τον ιό», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, θα διατεθεί για την αγορά και προσφορά υγειονομικού υλικού με σκοπό την ενίσχυση ευπαθών ομάδων στη μάχη κατά του COVID-19. Μπορείτε να το αγοράσετε στην έντυπη μορφή του εδώ ή σε e-book εδώ.

Προτεινόμενη ηλικία: από 3 έως 8 ετών

Κορωνοϊός, ένα βιβλίο για παιδιά, εκδόσεις Ίκαρος, δωρεάν

Ένα ηλεκτρονικό βιβλίο για τον κορωνοϊό που έχει στόχο να βοηθήσει τους γονείς και τα μικρά παιδιά να απαντήσουν σε πιθανές ερωτήσεις γύρω από τον ιό και την ασθένεια COVID-19 με απλά λόγια. Η έκδοση αποτελεί μια πρωτοβουλία του βραβευμένου, ανεξάρτητου, εκδότη παιδικών βιβλίων Nosy Crow σε εικονογράφηση του Axel Scheffler και κείμενα των Elizabeth Jenner, Kate Wilson & Nia Roberts. Η επιστασία του βιβλίου έγινε από τον καθηγητή Graham Medley του London School of Hygiene & Tropical Medicine και την συνεργασία δύο δασκάλων και ενός παιδοψυχίατρου. Διατίθεται στα ελληνικά, από το site των εκδόσεων Ίκαρος, εντελώς δωρεάν. Θα το βρείτε εδώ.

Η ηρωίδα μου είσαι εσύ, Inter-Agency Standing Committee (IASC), δωρεάν

Άλλο ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, που αυτή τη φορά αποτελεί ένα έργο το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της Ομάδας Αναφοράς για την Ψυχική Υγεία και την Ψυχοκοινωνική Στήριξη σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης της Μόνιμης Δι-Υπηρεσιακής Επιτροπής (Inter Agency Standing Committee Reference Group on Mental Health and Psychosocial Support in Emergency Settings – IASC MHPSS RG).

Το βιβλίο «Η Ηρωίδα μου είσαι Εσύ» είναι γραμμένο για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία του COVID-19. Το βιβλίο μπορεί να το διαβάσει ένα παιδί ή μια μικρή ομάδα παιδιών μαζί με έναν γονιό, έναν φροντιστή ή έναν/μία εκπαιδευτικό. Δεν προτείνεται να διαβάσουν το βιβλίο αυτό μόνα τους τα παιδιά χωρίς την υποστήριξη ενός γονιού, φροντιστή ή εκπαιδευτικού. Μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: