Κούνιες, παιχνίδια ισορροπίας και συστήματα αναρρίχησης για το παιδικό δωμάτιο

Κούνιες, παιχνίδια αναρρίχησης και ισορροπίας! Τα παιδιά ενθουσιάζονται και εξασκούνται σε κινητικές δεξιότητες. Και αν αυτό δεν είναι εφικτό, ειδικά φέτος, στην παιδική χαρά, θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε όλη την περιπέτεια στο παιδικό δωμάτιο ! 

Σας παρουσιάζω εξοπλισμό γυμναστικής και παιχνίδια (ορισμένα δεν χρειάζονται καν συναρμολόγηση) που θα χωρέσουν ακόμη και σε έναν μικρό χώρο. Στο τέλος, ακολουθεί και φωτογραφική έμπνευση για κάθε χώρο του σπιτιού σας!

  1. Κούνια – ρόδα
  2. Κούνια με ύφασμα και σκοινιά
  3. Σανίδα ισορροπίας
  4. Μικρά ξυλοπόδαρα
  5. Summer Skis, για 2 παιδιά
  6. Πλαστικά πατουσάκια ισορροπίας
  7. Κούνια χειροποίητη
  8. Κούνια εύκαμπτη μπλε
  1. Ανεμόσκαλα τριγωνική
  2. Κούνια σημαδούρα
  3. Κούνια κάθισμα με μπάρα
  4. Πιασίματα Αναρρίχησης 10 τεμ.
  5. Ανεμόσκαλα απλή κρεμαστή οροφής
  6. Κούνια με ύφασμα-φωλιά
  7. Δίχτυ αναρρίχησης

Και λίγη έμπνευση!

1
4
5
6
7

Πηγές φωτογραφιών: Αρχική φωτογραφία 1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7 //

Στο δωμάτιο, στο σαλόνι ή στο playroom;

Τα παιχνίδια αυτά μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα παιδικό δωμάτιο, δηλαδή στον χώρο που κοιμούνται τα παιδιά ή αν υπάρχει διαθέσιμο, στο playroom του σπιτιού. Σε δεύτερη φάση, μια κρεμαστή ανεμόσκαλα στο σαλόνι δεν θα ήταν και πολύ κακή ιδέα, σωστά; Σε κάθε περίπτωση, επειδή αυτά τα αντικείμενα δεν πιάνουν χώρο στον πάτωμα, αφού τα περισσότερα αιωρούνται, δεν βαραίνουν τον χώρο. Αντίθετα, τον κάνουν διασκεδαστικό και ευφάνταστο, σαν μια κανονική παιδική χαρά.

Τι να προσέξετε κατά την εγκατάσταση

Οι κούνιες, τα συστήματα αναρρίχησης και τα παιχνίδια ισορροπίας είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη για κάθε χώρο του σπιτιού. Όμως, θα πρέπει να δώσετε τεράστια σημασία στον τρόπο που θα στηρίξετε το κάθε σύστημα, στον τοίχο, στο ταβάνι ή στο κάσωμα κάποιας πόρτας. Στις συσκευασίες των προϊόντων, επίσης, θα πρέπει να αναφέρεται ξεκάθαρα το πόσα κιλά αντέχει να σηκώσει και σε ποιες ηλικίες απευθύνεται. Είναι σοφό να ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή και να αναθέτουμε το στήριγμα και την τοποθέτησή τους σε ειδικούς. Σε περίπτωση που το κάνουμε μόνοι μας, να σιγουρευτούμε ότι το έχουμε κάνει σωστά, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: