Ένα φανταστικό νηπιαγωγείο που μοιάζει με καλειδοσκόπιο

Αυτό είναι ένα σχολείο για παιδιά, ένα νηπιαγωγείο, που όμοιό του δεν έχει δει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Ένα φωτεινό ουράνιο τόξο γεμάτο ζωή. Μια πραγματικά ονειρική εμπειρία με λίγη βοήθεια από το φυσικό φως του ήλιου.

Για ορισμένα παιδιά στην Κίνα, η μάθηση έγινε λίγο πιο διασκεδαστική χάρη στο νέο πολύχρωμο σχολείο τους. Ο διάσημος Ιάπωνας αρχιτέκτονας Keiichiro Sako δημιούργησε ένα «καλειδοσκόπιο» στο Tianshui της επαρχίας Gansu, χρησιμοποιώντας 438 κομμάτια χρωματιστού γυαλιού ως το κύριο στοιχείο σχεδίασης. Τα στοιχεία αυτά βρίσκονται παντού, από τις γυάλινες πόρτες και τα παράθυρα, τους διαδρόμους και τις σκάλες.

τα πάνελ δημιουργούν ένα καλειδοσκόπιο στο κατά τα άλλα μίνιμαλ εσωτερικό

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το φως του ήλιου διαπερνά τα χρωματιστά τζάμια και σχηματίζει πολύχρωμες σκιές στον χώρο. Αντίθετα τη νύχτα, τα λαμπερά φώτα από το εσωτερικό φωτίζουν τα παράθυρα και δημιουργούν ένα πολύ εντυπωσιακό σκηνικό.

Το εφέ του ουράνιου τόξου συνεχίζεται και στους εξωτερικούς χώρους, στην παιδική χαρά του σχολείου, όπου τα πολύχρωμα, γυάλινα τοξωτά ημικύκλια βοηθούν τα παιδιά να βλέπουν την πόλη.

Τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι μόνο 10 αλλά οι αποχρώσεις που μπορούν να δημιουργηθούν είναι άπειρες αφού οι σκιές αλληλοκαλύπτονται σε κατακόρυφο και οριζόντιο επίπεδο, ακριβώς σαν ένα καλειδοσκόπιο. Ολόκληρος ο χώρος αλλάζει συνεχώς.

Το γεγονός ότι όλα τα ανοίγματα στο σχολείο είναι τοξωτά σε διαφορετικά μεγέθη και θέσεις, κάνει το κτίριο να μοιάζει με τούρτα γενεθλίων.

Εκτός από την αυλή, υπάρχει και μια παιδική χαρά στο ψηλότερο σημείο του κτιρίου: ένας ασφαλής και ευχάριστος χώρο για να βλέπουν τα παιδιά ένα εντυπωσιακό τοπίο, την θέα της πόλης τους.

«Ελπίζω ότι η δημιουργικότητα των παιδιών θα ενισχυθεί ενώ περνούν τα παιδικά τους χρόνια σε αυτό το όμορφο φως «, δήλωσε ο διάσημος αρχιτέκτονας Sako. Πράγματι, αυτό το σχολείο είναι ένα πραγματικά εμπνευσμένος χώρος που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτονται τα μικρά παιδιά που θα έχουν τη χαρά να φοιτήσουν εκεί.

Όλες οι φωτογραφίες και τα credtis είναι από Sako Architects και τον λογαριασμό τους στο Ιnstagram.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: