Ένα δανέζικο διαμέρισμα που έκρυψε έξυπνα την smart TV

…και αυτό είναι μόνο ένα από τα πράγματα που θα θέλετε να αντιγράψετε.

Ένα διαμέρισμα με προσωπικότητα χωρίς να λεηλατεί την ψυχή του παλιού κτηρίου.

Το διαμέρισμα δεν έχει παιδικό δωμάτιο, δεν έχει καν δωμάτια, αφού δεν υπάρχουν πόρτες. Μην αγχώνεστε, υπάρχουν λύσεις.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στο Nørrebro , την καταπληκτική γειτονιά της Κοπεγχάγης που διαμένουν τα περισσότερα άτομα που ακολουθώ στο Instagram από τη Δανία (κανονικός stalker). Πρόκειται για ένα διατηρητέο κτίριο που κατασκευάστηκε, αρχικά, για να καλύψει τις ανάγκες στέγασης μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εξ ου και η όμορφη κουζίνας του διαμερίσματος με αέρα από την δεκαετία του 20, τα μεγάλα παράθυρα και οι χαλαρές, νεοκλασικές λεπτομέρειες.

Οι ιδιοκτήτες, λόγω του ότι το κτίριο προστατεύεται ως πολιτιστική κληρονομιά, δεν μπορούσαν να αλλάξουν σημαντικά την κάτοψη ή την εμφάνισή του. Αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να επιστρατεύσουν όλη τους την δημιουργικότητα για να το κάνουν λειτουργικό και βέλτιστο. Μεταξύ άλλων, το διαμέρισμα δεν έχει πόρτες μεταξύ των δωματίων, οπότε το ζευγάρι έπρεπε να βρει έναν εναλλακτικό τρόπο να περιορίσει την θέα της κρεβατοκάμαρας.

Τη λύση έδωσε ένας μισός τοίχος σε συνδυασμό με ένα παλιό παράθυρο με τζάμι στην κορυφή. Genius.

Το μπλε πάτωμα είναι απίθανο

Στην κουζίνα, το ζευγάρι έχει αφαιρέσει τα ντουλάπια για να δώσει στο δωμάτιο μια ελαφριά, μοντέρνα εμφάνιση, και τo δάπεδo σε όλο το διαμέρισμα να είναι βαμμένo μπλε.

 Ο ακατέργαστος τοίχος στο σαλόνι ήταν μια τυχαία ανακάλυψη, μια μέρα που ξεκίνησαν να ξεφλουδίζουν την ταπετσαρία που προυπήρχε. Δεν ξέρω πως το βλέπετε εσείς, αλλά δημιουργεί μια πολύ ωραία αντίθεση με τους υπόλοιπους λευκούς τοίχους και τα έργα τέχνης.

Το τραπεζάκι είναι vintage του Milo Baughman και η πολυθρόνα του Bernt Petersen.

ΙΔΕΑ: Τοποθετήστε ελαφριά, ευάερα αντικείμενα κοντά στα παράθυρα εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το φως της ημέρας. 

Το διαμέρισμα είναι γεμάτο κλασικά έπιπλα, όπως η τραπεζαρία Børge Mogensen και οι καρέκλες Eames , που μαζί με το μπλε πάτωμα δημιουργούν μια ήρεμη αλλά παιχνιδιάρικη εμφάνιση στο σπίτι. 

Η στενή, μπορντό βιβλιοθήκη είναι μια κρυψώνα για την τηλεόραση και ταυτόχρονα δημιουργεί μια ωραία αντίθεση με όλους τους φωτεινούς τόνους στο σαλόνι. Το πορτάκι είναι κολλημένο με μαγνήτες, ώστε να βγαίνει εντελώς όταν κάποιος παρακολουθεί τηλεόραση. 

Η κρεβατοκάμαρα οριοθετεί άλλες δυο χρήσιμες γωνιές: το γραφείο και τις ντουλάπες με τη βιβλιοθήκη.

Είναι ένα πράγματικά φανταστικό διαμέρισμα και αυτές οι κορνιζαρισμένες αφίσες είναι έρωτας. Θυμάστε που είχα ξαναγράψει για Vintage αφίσες για διακόσμηση;

Πηγή φωτογραφικών και πληροφοριών Bolig Mag

One thought on “Ένα δανέζικο διαμέρισμα που έκρυψε έξυπνα την smart TV

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: