Οι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι για όλους μας. Σε όποιο βαθμό κι αν επηρεαστήκαμε, όλοι μας χάσαμε τις καθημερινές μας συνήθειες και ενώ το μυαλό μας θα έπρεπε να ταξιδεύει σε καλοκαιρινές εξορμήσεις, σκεφτόμαστε ανήσυχα το μέλλον. Υπάρχει, άραγε, καλύτερο και οικονομικότερο getaway από το να ανοίξεις ένα βιβλίο και να χάσεις το μυαλό σου στις σελίδες του; Εγώ το κάνω συχνά, πιο συχνά από ποτέ πλέον.

Οπότε, αν φοβάστε, ή βαριέστε, ή νιώθετε ανησυχία για τη δουλειά, το σπίτι, το μέλλον, ανοίξτε ένα βιβλίο. Θα είναι μια στιγμή που, σίγουρα, δεν θα μετανιώσετε.

Συγκέντρωσα 7 λογοτεχνικά βιβλία για τον Ιούλιο. Ήταν αυτά που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον από τις τελευταίες κυκλοφορίες αγαπημένων ελληνικών εκδοτικών οίκων. Οι ιστορίες, τα εξώφυλλα, το βάρος τους, η αναγνωστική σχέση μου με τους συγγραφείς, οι γραμματοσειρές. Όλα έπαιξαν τον ρόλο τους για να καταλήξω στις εξής επτά επιλογές. Ελπίζω να ταυτιστούμε και εδώ!

  1. Πυγολαμπίδες, της Kristin Hannah, εκδ. Κλειδάριθμος: Μια ιστορία φιλίας μεταξύ δυο κοριτσιών στο γνωστό και ανακουφιστικό μοτίβο γραψίματος της Hannah. Μάλιστα, ήδη, έχει προαναγγελθεί η μεταφορά του ως τηλεοπτική σειρά στο Netflix.
  2. Ο σκύλος μου ο ηλίθιος, του John Fante, εκδ. Δώμα: Άλλη μια έκπληξη από τις εκδόσεις Δώμα, μια νουβέλα που μοιάζει με σπουδή στην ανδρική ψυχή ― της διχασμένης της ανάγκης για επιβεβαίωση και αγάπη, μαζί με το φόβο της για την αποτυχία και τη μοναξιά.
  3. Μετά το τέλος, της Clare Macintosh, εκδ. Μεταίχμιο: Ένα συγκινητικό οικογενειακό δράμα εμπνευσμένο από μια πραγματική, και βαθιά προσωπική, ιστορία. Ένα βιβλίο για τα «τι θα γινόταν αν» που μας βασανίζουν.
  4. Για όλα υπάρχει λύση, της Marie Forleo, εκδ. Διόπτρα: Πώς μία απλή πεποίθηση μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο (και να δημιουργήσουμε διαρκή επιτυχία) απλά… αλλάζοντάς την!
  5. Η νόσος του μικρού θεού, της Ευτυχίας Γιαννάκη, εκδ. Ίκαρος: το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Ευτυχίας Γιαννάκη σηματοδοτεί την επιστροφή της στο σκοτεινό και εύπλαστο σύμπαν του Αστυνόμου Χάρη Κόκκινου με το πρώτο μέρος μιας νέας σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων και τον γενικό τίτλο «Η Τριλογία του βυθού».
  6. Τραγούδια για την πυρκαγιά, του Juan Gabrile Vasquez, εκδ. Ίκαρος: Οι χαρακτήρες στο Τραγούδια για την Πυρκαγιά είναι άντρες και γυναίκες που έρχονται σε επαφή με τη βία, άμεσα και έμμεσα αλλά και η ζωή τους αλλάζει για πάντα από μια απροσδόκητη συνάντηση ή από την εμφάνιση ακατανόητων δυνάμεων.
  7. Η διερμηνέας, της Annette Hess, εκδ. Ψυχογιός: Μια εντυπωσιακή ιστορία για μια νεαρή γυναίκα που εργάζεται ως διερμηνέας στην Φρανκφούρτη του 1963 και παλεύει να αποκαλύψει τις σκοτεινές αλήθειες για το παρελθόν του έθνους της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: