Έρχεται κάποια στιγμή η εποχή που τα παιδιά μας είναι πιο ανεξάρτητα. Ίσως παίρνουν το λεωφορείο μόνο για το σχολείο, πηγαίνουν στο σπίτι ενός φίλου ή απλά περνούν περισσότερο χρόνο μόνα τους εκτός σπιτιού. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ανησυχία και ανασφάλεια στους γονείς, αφού έχουμε συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια να είμαστε πάντα στο πλευρό τους.

<a href=»http://<span>Photo by <a href=»https://unsplash.com/@marcus_wallis?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText»>Marcus Wallis</a> on <a href=»https://unsplash.com/s/photos/children-watch?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText»>Unsplash</a>source

Επειδή δεν μπορούμε να τους έχουμε τα παιδιά για πάντα στο σπίτι, θα πρέπει να αναζητήσουμε άλλους τρόπους για μην χάσουμε την επαφή. Ένα κινητό τηλέφωνο θα ήταν πιθανώς το πρώτο πράγμα που θα έρθει στο μυαλό σας. Ωστόσο, ορισμένα παιδιά ίσως να μην είναι αρκετά ώριμα ώστε να χειρίζονται τα δικά τους τηλέφωνα. Μια καλή εναλλακτική λύση είναι ένα ρολόι GPS.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ότι μπορεί να το χάσουν το ρολόι, καθώς θα είναι πάντα δεμένο στον καρπό τους όταν είναι έξω. Μην ανησυχείτε – δεν μιλάμε για ακριβά smartwatch όπως αυτά της Apple.

Παρακάτω θα βρείτε τα καλύτερα ρολόγια GPS για παιδιά σε πολύ λογικές τιμές.

Αλλά πρώτα ας κατανοήσουμε κάποια πράγματα.

source

ΓιατI να αγορAσω Eνα ρολOι με GPS για το παιδI μου;

Το GPS, ή το Παγκόσμιο Σύστημα Στιγματοθέτησης, είναι μια μέθοδος εντοπισμού θέσης σε πραγματικό χρόνο μέσω της χρήσης δορυφόρων. Η ενσωμάτωση GPS στο ρολόι του παιδιού σας είναι ένας τρόπος για να παρακολουθείτε την τοποθεσία του ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι ένα βολικό εργαλείο για όσους γονείς έχουν θέσει συγκεκριμένες παραμέτρους στα παιδιά τους, όπως π.χ. μια συγκεκριμένη διαδρομή προς και από το σχολείο ή μια οριοθετημένη περιοχή για να παίζουν ή να κάνουν βόλτα εκτός σπιτιού.

Τα περισσότερα ρολόγια που διαθέτουν GPS δίνουν τη δυνατότητα εύκολου ελέγχου της τοποθεσίας του παιδιού από τo smartphone και ακόμη και λήψη ειδοποιήσεων όταν τα παιδιά έχουν περάσει έξω από τα όρια που έχουν θέσει. Ορισμένα διαθέτουν και δυνατότητα κλήσης, οπότε αν το παιδί σας δεν είναι στο σπίτι στην αναμενόμενη ώρα, μπορείτε να ελέγξετε την τοποθεσία του στο τηλέφωνό σας για να βεβαιωθείτε για την ασφάλειά του.

ΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ SMARTWATCH ΜΕ GPS

SOS Call – Πρόκειται για μια δυνατότητα που επιτρέπει στο παιδί σας να καλεί γρήγορα και εύκολα βοήθεια από το smartwatch του με το πάτημα ενός κουμπιού. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι κλήσεων SOS: να καλεί το 100 όταν πιέζει το κουμπί ή να καλεί κάποια από τις επαφές έκτακτης ανάγκης που έχετε ήδη προγραμματίσει.

Διάρκεια μπαταρίας – Τα περισσότερα smartwatches διαθέτουν μπαταρία λιθίου και μπορούν φορτίζουν με ένα απλό καλώδιο USB. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι κάτι που πρέπει λάβετε σοβαρά υπόψη κατά την επιλογή ενός έξυπνου ρολογιού για το παιδί σας. Εάν το παιδί σας σκοπεύει να χρησιμοποιεί συχνά το τηλέφωνό του για ομιλία, λήψη φωτογραφιών ή άλλες εφαρμογές που ενδέχεται να καταναλώνουν μεγάλη ισχύ μπαταρίας, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μία που έχει μεγάλο χρόνο αναμονής.

Παρακολούθηση GPS – Πολλά έξυπνα ρολόγια είναι εξοπλισμένα με παρακολούθηση GPS. Η ακρίβεια και η αποτελεσματικότητα της παρακολούθησης εξαρτώνται από το δίκτυο από το οποίο λειτουργεί το smartwatch.

Γονικός έλεγχος – Τα περισσότερα σχολεία δεν επιτρέπουν έξυπνες συσκευές, όπως τηλέφωνα στην τάξη τους ή απαιτούν την απενεργοποίησή τους. Ελέγξτε αν η συσκευή που σκέφτεστε να αγοράσετε έχει λειτουργία σχολείου ή λειτουργία τάξης που επιτρέπει στον γονέα να περιορίσει την πρόσβαση στις εφαρμογές παρακολούθησης κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων ωρών της ημέρας.

Στυλ – Όταν πρόκειται για ένα ρολόι, θα θελήσετε να σκεφτείτε σοβαρά το στυλ. Εάν στο παιδί σας δεν αρέσουν τα χρώματα ή το ρολόι ταιριάζει άβολα στον καρπό του, θα αρνηθεί να το φορέσει. Το ρολόι θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά τους. Οπότε ζητήστε τη γνώμη τους όταν επιλέγετε μοντέλο και χρώμα. Βεβαιωθείτε επίσης ότι το λουράκι μπορεί να ρυθμιστεί και έχει απαλή εφαρμογή.

1. Elari Kidphone 4 Fresh Smart Watch Green GR //

2. Q12 παιδικό Smart Phone Watch με GPS – ροζ/μωβ //

3. Myki 4 Lite Smartwatch για παιδιά – Ροζ //

4. OEM U6L Children Smart Watch V1.0 Version Purple //

5. Smartwatch Elari 3G Smart Watch KP-3G Red //

6. GPS Παιδικό Ρολόι Χειρός HW11 SOS – Βηματομετρητής – WATERPROOF IP67 (πορτοκαλί) //

7. VTech Kidizoom DX2 //

8. Diggro M01 2G 1.44 inch Touch Kids GPS Tracker Smart Watch with Camera * //

9. Kids Phone Watch 3C 1.3 inch Children Smartwatch Chinese Version * //

10. ΠΑΙΔΙΚΟ ΡΟΛΟΪ ΧΕΙΡΟΣ GPS ΜΕ ΠΛΗΚΤΡΟ SOS ΡΟΖ – Q60

Περισσότερα ρολόγια smartwatches με GPS στο Public εδώ.

https://mikk.ro/C2KE

*affiliate links


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: