Για να ενωθούμε, θ’ ανακατευτούμε: μια ιστορία για κότες

Μια ιστορία που κάνει παιδιά και ενήλικες να γελούν και ένα παιδικό βιβλίο με πολλά επίπεδα ανάγνωσης! Το «Για να ενωθούμε, θ’ ανακατευτούμε: μια ιστορία για κότες» του Γάλλου Laurent Cardon μεταφράστηκε στα ελληνικά από τη Μυρσίνη Γκανά και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος.

Με ένα ηθικό υπόβαθρο που μπορεί να ανοίξει μια συζήτηση για τη δικαιοσύνη, την ισότητα και τη συνεργασία, το βιβλίο εξιστορεί τις απέλπιδες προσπάθειες ενός κοτετσιού με λευκές, κόκκινες και μαύρες κότες να οργανωθούν απέναντι στους κοινούς εχθρούς: η νυφίτσα και η αλεπού είναι ύποπτες για την πρόσφατη εξαφάνιση του Μαρσέλ και της Γερτρούδης, μιας λευκής και μιας κόκκινης κότας.

Απαιτείται έκτακτο συμβούλιο του κοτετσιού και οι κότες πρέπει να οργανωθούν για να πολεμήσουν τον αντίπαλο. Οι φωνές ενισχύονται, οι ψίθυροι δυναμώνουν, οι ιδέες μπερδεύονται, οι κότες συνθέτουν και ανασυνθέτουν το τάγμα επίθεσης με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους: μαύρες κότες μπροστά, λευκές στο κέντρο, κόκκινες στο πίσω μέρος. Αλλά μήπως δεν είναι δίκαιο; Μήπως υπάρχουν άλλοι καλύτερο τρόποι;

Η πιο σωστή ιδέα έρχεται μετά από πολλή σκέψη και διαφορετικές διατάξεις του τάγματος: οι κότες αποφασίζουν ότι «για να ενωθούμε, δεν θα χωριστούμε. Θ’ ανακατευτούμε!»

Έτοιμες για μάχη, οι κότες κινούνται μαζί προς την ίδια κατεύθυνση, με τις ίδιες προθέσεις, για χάρη της ισότητας, της δημοκρατίας και της θετικής ηγεσίας, όμως σταματούν βιαστικά! Γιατί; Θα το μάθετε διαβάζοντας αυτό το εξαιρετικό βιβλίο.

Μπορείτε να το αποκτήσετε εδώ.

Ευχαριστώ τις εκδόσεις Ίκαρος για την παραχώρηση του βιβλίου.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: