Κάναμε σχέδια, βάζαμε στόχους και μετά ήρθε ο Αύγουστος. Θλίψη.
Μια καλή στιγμή για προβληματισμό, ένα διάλειμμα από το ατέρμονο σκρολάρισμα στα social media μόνο για να ανακαλύψουμε ακόμη χειρότερες ειδήσεις. Τα βιβλία πάντα προσφέρουν τις απαντήσεις κι ας μην έχουμε τα ερωτήματα.
Αυτά τα φανταστικά και τόσο ενδιαφέροντα βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά, έχουν καταπληκτικά εξώφυλλα που θα ομορφύνουν την καθημερινότητά μας.

Ο ήλιος και τα λουλούδια της, της Rupi Kaur, εκδ. Λιβάνη: τα αφοπλιστικά ειλικρινή ποιήματα της instagrammer ποιήτριας Rupi Kaur σε έντυπη μορφή με σκίτσα της ιδίας.
Χαμένοι στη Νάπολη, της Heddi Goodricch, εκδ. Κλειδάριθμος: μια διπλή ιστορία αγάπης: για την πόλη και για έναν νεαρό άντρα. Δυο νέοι στέκονται απέναντι στον κόσμο, έτοιμοι να ανοιχτούν σε κάθε εμπειρία, να απολαύσουν κάθε χαρά, να εκτεθούν σε κάθε πληγή.
Ο λόφος που ανεβαίνουμε, της Amanda Gorman, εκδ. Ψυχογιός: Στις 20 Ιανουαρίου 2021 η εικοσιδυάχρονη Αφροαμερικανή Αμάντα Γκόρμαν έγινε σύμβολο ελπίδας και αισιοδοξίας για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Απαγγέλλοντας το ποίημά της «Ο Λόφος που Ανεβαίνουμε» στην ορκωμοσία του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, απηύθυνε ένα οικουμενικό κάλεσμα για ένα φωτεινότερο, γενναίο μέλλον.
Εκπνοή, του Ted Chiang, εκδ. Ίκαρος: Οι εννέα ιστορίες επιστημονικής φαντασίας σε έναν κόσμο που απέχει ελάχιστα απέχει από τον δικό μας. Ο πολυβραβευμένος Chiang εξερευνά, με φιλοσοφική διάθεση, σε εκπληκτικό βάθος οικεία ερωτήματα, που απασχολούν τον άνθρωπο εδώ και αιώνες.
Το εξπρές της φιλοσοφίας, του Eric Weiner, εκδ. Ψυχογιός: Ο πολύ επιτυχημένος συγγραφέας Έρικ Γουάινερ ξεκινά ένα ευφάνταστο πνευματικό ταξίδι, ακολουθώντας τα βήματα των μεγαλύτερων διανοητών της Ιστορίας, προκειμένου να μας δείξει πώς καθένας από αυτούς –από τον Επίκουρο έως τον Γκάντι, από τον Θορό ως την Μποβουάρ– μπορεί να μας βοηθήσει τόσο πρακτικά όσο και διανοητικά να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας.
Κοπέλες μόνες, του Cesare Pavese, εκδ. Κέδρος: Η «ντόλτσε βίτα», όπως τη βλέπει και την κρίνει ένα αυτοδημιούργητο κορίτσι. Σε αυτή τη νουβέλα βασίστηκε η ταινία του Μικελάντζελο Αντονιόνι Le amiche (στα ελληνικά: Οι φίλες ή Οι τέσσαρες ερωμένες).
Η συμφωνία των ονείρων, του Νίκου Θέμελη, εκδ. Μεταίχμιο: Διαδρομές ζωής στη Μεταπολεμική Ελλάδα για την αναζήτηση της λύτρωσης, της δικαίωσης και της δικαιοσύνης μέχρι τα άκρα των αντοχών της κοινωνίας. Τέσσερις εκδοχές ονείρων σε αντίστοιχες ιστορίες στη ζωή μιας οικογένειας που όσο κι αν με το πέρασμα του χρόνου ματώνει και αποσαθρώνεται κάποιοι κερδίζουν τη δυνατότητα μιας ελπίδας.