«Τα χρήματα. Τι είναι;» —Ένα «πολύτιμο» παιδικό βιβλίο

Τι είναι τα χρήματα; Υπάρχουν λεφτόδεντρα; Αν όχι, που τα βρίσκουμε; Και πιο παλιά, που δεν υπήρχαν χρήματα; Πώς λειτουργούσε η οικονομία; Μπορώ ακόμη να κάνω ανταλλαγές σε είδος και γιατί δεν έχουν παντού ευρώ;

Αυτές και άλλες απορίες λύνει με απλό και κατανοητό τρόπο το νέο βιβλίο της Μαρίζας Ντεκάστρο, σε εικονογράφηση από τον Φίλιππο Φωτιάδη που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο: Τα χρήματα. Τι είναι;

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και άνω που έχουν αντιληφθεί εν μέρει τη χρησιμότητα των χρημάτων αλλά δεν μπορούν να κατανοήσουν τον πλήρη ρόλο τους στη ζωή μας, ούτε γνωρίζουν την ιστορία τους: είμαι σίγουρη ότι έχετε ακούσει κάποια παιδιά να αναφέρονται σε λεφτόδεντρα (και οι ενήλικες να εύχονται να υπάρχουν βεβαίως βεβαίως!)

Όταν έλαβα στα χέρια μου αυτό το καταπληκτικό βιβλίο που με απλά λόγια εξηγεί στα παιδιά το τι είναι τα χρήματα, σκέφτηκα πως οι επόμενες γενιές θα πρέπει να μιλήσουν στα δικά τους παιδιά για οικονομικές πραγματικότητες που δεν έχει ακόμη προβλεφθεί. Πώς στα σχολεία δεν μάθαμε ποτέ την ιστορία του ευρώ και πως οι μαθητές λυκείου πολύ θα ήθελαν να διδαχθούν για τα κρυπτονομίσματα και το πως λειτουργεί το PayPal, ακόμη και πως κάνεις συναλλαγή με e-banking ή σε ATM. Πέρα από τα παραμύθια και τις όμορφες ιστορίες των παιδικών βιβλίων, τέτοιου είδους βιβλία είναι είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη προσθήκη σε μια παιδική βιβλιοθήκη. Τους παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες που θα εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους επί του θέματος, θα αυξήσουν το ενδιαφέρον τους και θα δημιουργήσουν ενδιαφέρουσες συνδέσεις στο μυαλό τους.

Καλή ανάγνωση!

Link για άμεση αγορά εδώ.

Για να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ.

Η Μαρίζα Ντεκάστρο έχει δημιουργήσει άλλα δύο παιδικά βιβλία στο ίδιο μήκος κύματος, για δύο εξίσου ενδιαφέροντα θέματα: Τι είναι δημοκρατία; & Που κρύβονται τα δικαιώματα; που κυκλοφορούν επίσης από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ευχαριστώ τις εκδόσεις Μεταίχμιο για την παραχώρηση του βιβλίου.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: