4 βιβλία που διαδραματίζονται τη Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ή την πρώτη ημέρα του χρόνου

Αν το καλοσκεφτείς, εμείς οι άνθρωποι έχουμε πολύ πλάκα: έχουμε εφεύρει έναν εντελώς τυχαίο τρόπο για να καταγράφουμε και να να παρακολουθούμε την ύπαρξή μας. Μετά δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε κάποιες ημέρες και καταλήγουμε να διαφωνούμε για το ποιες μέρες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα σημαντικές και ποιες όχι. Για τους περισσότερους από εμάς, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς και η Πρωτοχρονιά είναι μέρα ανασυγκρότησης και περισυλλογής. Αυτές οι ημέρες ενέπνευσαν πολλούς συγγραφείς για αυτό και πολλά βιβλία ξεκινούν από αυτά τα ορόσημα.

Ιδού, λοιπόν, τέσσερα βιβλία που διαδραματίζονται γύρω από την Πρωτοχρονιά ή ξεκινούν την ιστορία από αυτή τη σημαντική ημέρα: έχουν όλα κάτι να μας διδάξουν και σίγουρα να μας διασκεδάσουν.

Καλή κοινωνία του Amor Towles, εκδ. Διόπτρα

Η Καλή Κοινωνία ξεκινά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Νέα Υόρκη, τελευταία νύχτα του 1937, στον απόηχο της Μεγάλης Ύφεσης. Η εικοσιπεντάχρονη Katey Kontent γιορτάζει σε ένα τζαζ μπαρ του Greenwich Village όταν ο Tinker Grey, ένας όμορφος τραπεζίτης, κάθεται στο τραπέζι δίπλα στο δικό της. Αυτή η τυχαία συνάντηση και οι μακροχρόνιες συνέπειές της θέτουν την Katey σε μια περιπέτεια κατά τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς όπου θα προσπαθήσει να μάθει τους κανόνες του παιχνιδιού της καλής κοινωνίας…

Το κουκλόσπιτο του Henrik Ibsen, εκδ. Κάπα Εκδοτική

Το Κουκλόσπιτο είναι το κλασικό έργο του Ίψεν, στο οποίο μια παντρεμένη γυναίκες παραιτείται από την παλιά της ζωή κάνοντας το πρώτο βήμα για να αλλάξει τη ζωή της την Πρωτοχρονιά.

Η κάθοδος των Τεσσάρων του Nick Hornby, εκδ. Πατάκη

Το Η κάθοδος των Τεσσάρων  είναι ένα δημοφιλές, προκλητικό και συγκινητικό μυθιστόρημα στο οποίο τέσσερα άγνωστα μεταξύ τους άτομα συναντιούνται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε μια ταράτσα ενός ουρανοξύστη, την οποία προτιμούν όσοι θέλουν να αυτοκτονήσουν στο Βόρειο Λονδίνο: ένας πρώην παρουσιαστής τηλεοπτικού talk show, ένας μουσικός, ένα έφηβο κορίτσι και μια μητέρα πρόκειται να ανακαλύψουν ότι το να δώσεις τέλος στη ζωή σου δεν είναι η προσωπική πράξη που ακριβώς περίμεναν.

Middlemarch του George Elliot, εκδ. Ίνδικτος

Το Middlemarch είναι ένα κλασικό βιβλίο που ξεκινά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και βουτάει σε επικό βάθος για τις διασταυρούμενες ζωές των πολιτών του Middlemarch, καθώς αντιμετωπίζουν ζητήματα σχετικά με την κατάσταση των γυναικών, τη φύση του γάμου, την πολιτική, τη θρησκεία και την εκπαίδευση τον 19ο αιώνα.

Στο ποστ υπάρχουν affiliate links. Αν αγοράσετε από αυτούς τους συνδέσμους, θα κερδίσω μια μικρή προμήθεια χωρίς αυτό να επηρεάζει το κόστος για εσάς. Σας ευχαριστώ.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: