5 βιβλία non fiction που θα μας κάνουν εξυπνότερους

Πέντε τίτλοι non fiction βιβλίων που είναι εξαιρετικές πηγές γνώσης για ποικίλα θέματα και εκτός του ότι θα σας κάνουν να νιώθετε πιο έξυπνοι, θα είστε και πιο πρόθυμοι να μάθετε περισσότερα. Διαβάστε παρακάτω τις μικρές περιγραφές που συνέθεσα και αποφασίστε με ποιο θα ξεκινήσετε. (τα links στους τίτλους)

Το σώμα του Bill Bryson, εκδ. Μεταίχμιο: Μέσα από συναρπαστικά γεγονότα και διασκεδαστικά ανέκδοτα, αυτό το συναρπαστικό ανάγνωσμα θα σας πει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για το σώμα σας, καλύπτοντας θέματα από την ανατομία μέχρι την εξέλιξη και τις ασθένειες.

Sapiens – Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου του Yuval Noah Harari, εκδ. Αλεξάνδρεια: Ο ιστορικός Yuval Noah Harari βουτά στην ιστορία της ανθρωπότητας και φέρνει τους αναγνώστες πάνω από 70.000 χρόνια πίσω στο χρόνο, όταν υπήρχαν τουλάχιστον έξι διαφορετικά ανθρώπινα είδη, από τα οποία σήμερα παραμένουν μόνο οι Homo Sapiens.

Σκέψη, αργή και γρήγορη του Daniel Kahneman, εκδ. Κάτοπτρο: Είστε έτοιμοι να ξανασκεφτείτε όλα όσα γνωρίζετε για τη σκέψη; Ο βραβευμένος με Νόμπελ ψυχολόγος Daniel Kahneman αναλύει τα δύο διαφορετικά συστήματα που διαμορφώνουν τον τρόπο σκέψης μας. Το πρώτο έχει ένα κάνει με την ταχύτητα και τη διαίσθηση ενώ το δεύτερο είναι μια πιο αργή και πιο λογική προσέγγιση.

Μιλώντας σε αγνώστους του Malcolm Gladwell, εκδ. Κλειδάριθμος: Στο βιβλίο αυτό εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με αγνώστους και ποια λάθη κάνουμε σε αυτές τις συναντήσεις: είτε εμπιστευόμαστε τους λάθος ανθρώπους, είτε απλώς τους παρεξηγούμε. Ο συγγραφέας των μπεστ σέλλερ των New York Times συνομιλεί με ειδικούς, από εγκληματολόγους έως ψυχολόγους, για να φτάσει στην ουσία του θέματος και στον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι αλληλεπιδράσεις με αγνώστους.

Αόρατες γυναίκες, Caroline Criado Perez, εκδ. Μεταίχμιο: Στο τελευταίο της βιβλίο, η Caroline Criado Perez ρίχνει μια συναρπαστική ματιά στην ανισότητα των φύλων και τη θεσμική προκατάληψη και διερευνά πώς το χάσμα μεταξύ των φύλων διαμορφώνει τα πάντα, από την πολιτική μέχρι την επίσκεψη στον γιατρό και τις τηλεφωνικές μας κλήσεις.

Οι σύνδεσμοι παραπέμπουν σε e-shop συνεργατών. Αυτό σημαίνει ότι, εάν επιλέξετε να αγοράσετε το προϊόν που συνδέεται εδώ, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, θα κερδίσω μια μικρή προμήθεια. Σας ευχαριστώ που με υποστηρίζετε με αυτόν τον τρόπο.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: