
Τα προσωποποιημένα κοσμήματα και ειδικά τα κολιέ με το αρχικό γράμμα του ονόματος κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές μας. Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η τάση επιστρέφει την πιο κατάλληλη εποχή …την εποχή των γιορτών που κάνουμε και λαμβάνουμε δώρα.
Το μονόγραμμα και η ιστορία του
Μπορεί τα κολιέ με το αρχικό γράμμα του ονόματος είναι ό,τι πιο μοντέρνο σήμερα αλλά έχουν μακρά ιστορία. Πολλοί ιστορικοί συμφωνούν ότι τα κοσμήματα με μονογράμματα προέρχονται από τους αρχαίους Ρωμαίους και Έλληνες ηγεμόνες. Στη συνέχεια, κατά τον Μεσαίωνα, τα μονογράμματα χρησιμοποιήθηκαν από ντόπιους τεχνίτες και τεχνίτες για να σηματοδοτήσουν τη δουλειά τους. Κατά τη διάρκεια της βικτωριανής εποχής, ωστόσο, τα μονογράμματα χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά για προσωπική χρήση – ραμμένα σε σεντόνια, ώστε να μην μπερδεύονται κατά το πλύσιμο. Αργότερα, τα μονογράμματα διατήρησαν τον συμβολισμό της αριστοκρατίας κάποιου, αλλά άρχισαν να χρησιμοποιούνται για διακοσμητικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων των ασημικών και προσωπικών αντικειμένων όπως μενταγιόν . Τότε ήταν που δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά τα κοσμήματα με μονογράμματα.
Τα κολιέ με μονογράμματα σήμερα
Σήμερα, όλοι λατρεύουν αυτά κολιέ. Το πιο ωραίο όμως είναι ότι σε σχέση με ένα κολιέ με το πλήρες όνομα ή το ζώδιο ή τη γενέθλια πέτρα, το μονόγραμμα προσθέτει έναν αέρα μυστηρίου και ίντριγκας – κάνει τους ανθρώπους να μαντεύουν και γίνεται ένα κομμάτι συζήτησης. Όλοι θέλουν να μάθουν τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν αυτά τα γράμματα. Κι αυτό γιατί το ίδιο το γράμμα μπορεί να αναφέρεται στο δικό σας όνομα ή κάποιου άλλου ως ένδειξη στοργής.
Η Μέγκαν Μάρκλ έιχε φορέσει ένα κολιέ με τα απλά γράμματα «H» και «M» στην αλυσίδα, το 2016. Έτσι, χωρίς λόγια, μόνο με μια απλή κίνηση, επιβεβαίωσε ότι αυτή και ο πρίγκιπας Χάρι ήταν ζευγάρι. Αργότερα, η Μέγκαν τίμησε και τον γιο της Άρτσι με ένα κολιέ με το γράμμα «Α».
Αν ψάχνετε να κάνετε ένα όμορφο δώρο αυτά τα Χριστούγεννα, επιλέξτε ένα κομμάτι με νόημα, φτιαγμένο με αγάπη, για το οποίο μπορείτε να είστε περήφανοι τόσο εσείς όσο και το άτομο που το λαμβάνει. Και ας βάλουμε την υπογραφή μας με συμβολικό τρόπο, ακριβώς όπως χρησιμοποιούνταν κάποτε στην υψηλή κοινωνία, και αργότερα στην υψηλή μόδα με πολλούς από τους διάσημους σχεδιαστές να έχουν το μονόγραμμα ως υπογραφή τους, όπως ο Louis Vuitton και η Coco Channel .
Προσωπικά μου αρέσουν πάρα πολύ τα μονογράμματα που μοιάζουν με αυτά τα φουσκωτά μπαλόνια για τα γενέθλια. Έτσι λέγονται μάλιστα: bubble alphabet necklaces.

Αυτά τα όμορφα μπαλονάκια εδώ

To K και όλα τα άλλα γράμματα εδώ

Αυτά εδώ μοιάζουν με μπαμπού.

Και αν θέλετε περισσότερα από ένα γράμματα εδώ

Να κι ένα πιο συμπαγές εδώ

Εντελώς διαφορετικά για μεγαλύτερη πολυτέλεια εδώ
Οι σύνδεσμοι παραπέμπουν σε e-shop συνεργατών. Αυτό σημαίνει ότι, εάν επιλέξετε να αγοράσετε το προϊόν που συνδέεται εδώ, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, θα κερδίσω μια μικρή προμήθεια. Σας ευχαριστώ που με υποστηρίζετε με αυτόν τον τρόπο.
follow Mini Market