Το σύστημα παράδοσης δεμάτων σε θυρίδες υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό, αλλά ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται ευρέως τον τελευταίο χρόνο στη χώρα μας καθώς προσφέρουν μια ασφαλή, βολική και ανέπαφη επιλογή για την παραλαβή δεμάτων. Είναι λοιπόν λογικό ο περισσότερος κόσμος να θέλει να τα χρησιμοποιήσει αλλά συγχρόνως να αναρωτιέται πώς λειτουργούν τα lockers.

Είναι γνωστό ότι ο όγκος των πακέτων που ταξιδεύουν για να φτάσουν στον παραλήπτη έχει αυξηθεί δραστικά λόγω της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου και της ανοδικής τάσης των διαδικτυακών αγορών. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει νέες προκλήσεις για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες και τις εταιρίες courier.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα lockers προέκυψαν ως «έξυπνη» λύση, επιτρέποντας στα φορτηγά παράδοσης να εξυπηρετούν ένα μόνο σημείο παράδοσης για πολλαπλά πακέτα. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζουν επιτυχείς παραδόσεις στους παραλήπτες. Θα σου εν συντομία εξηγήσω πώς λειτουργούν τα lockers έτσι ώστε την επόμενη φορά να επιλέξεις αυτή τη λύση για παραλαβή του πακέτου σου όταν αγοράζεις online και να μην αγχώνεσαι ότι δεν θα σε βρει ο courier στο σπίτι.

Γιατί τα lockers είναι τόσο δημοφιλή στις μέρες μας;
Τα συστήματα φύλαξης δεμάτων ή τα συστήματα έξυπνων θυρίδων γίνονται όλο και πιο δημοφιλή λόγω της ευκολίας και των πλεονεκτημάτων ασφαλείας τους. Μπορείς να έχεις πρόσβαση στο πακέτο σου οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς για χαμένες προσπάθειες παράδοσης. Επιπλέον, παρέχουν ασφαλή αποθήκευση για τα δέματα μέχρι την παραλαβή τους, εξαλείφοντας τον κίνδυνο κλοπής και απώλειας αντικειμένων.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των lockers όμως είναι ότι εξαλείφουν την ανάγκη για φυσική επαφή, καθιστώντας τα μια πολύ πιο ασφαλή επιλογή για τους πελάτες. Αυτό ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου η επαφή με άλλους ανθρώπους έπρεπε να περιοριστεί στο ελάχιστο. Επιπλέον, τα lockers εξοικονομούν χρόνο και χρήμα τόσο για τους πελάτες όσο και για τους μεταφορείς, εξαλείφοντας πολλαπλές διαδρομές στην ίδια διεύθυνση.

Τέλος, εκτός από τα οφέλη ευκολίας και ασφάλειας, τα ντουλάπια δεμάτων παρέχουν επίσης έναν εξαιρετικό τρόπο για τις εταιρείες να μειώσουν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις. Εξαλείφοντας την ανάγκη για πολλαπλές διαδρομές, μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και κατά συνέπεια τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και άλλων ρύπων.

Πηγή φώτο www.boxnow.gr

Πώς λειτουργεί ο έλεγχος ταυτότητας σε ένα locker;
Τα ντουλάπια δεμάτων έχουν σχεδιαστεί για την ασφαλή παράδοση και αποθήκευση δεμάτων, επομένως το κλειδί της υπόθεσης είναι ο έλεγχος ταυτότητας.

Η πιο συνηθισμένη μέθοδος ελέγχου ταυτότητας που χρησιμοποιεί και το Box Now είναι μέσω ενός μοναδικού κωδικού που αποστέλλεται στους πελάτες μέσω email και SMS / VIBER μήνυμα όταν παραδίδεται το πακέτο τους. Αυτός ο κωδικός χρησιμοποιείται για το άνοιγμα του ντουλαπιού και την πρόσβαση στο πακέτο.

Πολλά e-shop προσφέρουν συλλογή δεμάτων σε lockers– απλώς επίλεξε το ως επιλογή παράδοσης όταν κάνεις check out και επιλέξε το Box Now που σε εξυπηρετεί (υπάρχουν πάνω από 1000 σημεία σήμερα σε όλη την Ελλάδα). Όταν φτάσει το δέμα σου στο locker του Box Now, μπορείς να το παραλάβεις ανά πάσα στιγμή τις επόμενες 48 ώρες από τη στιγμή παράδοσης του στο locker. Μπορείς όμως να επεκτείνεις τον χρόνο αυτό για 24 ακόμα ώρες αν το θέλεις.

Πώς θα γίνεται η παραλαβή από ένα locker;

Όταν το δέμα φτάσει στο Locker, το Box Now θα σου αποστείλει μήνυμα στο κινητό με τον 6ψήφιο κωδικό που ανοίγει τη θυρίδα του δέματος. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πληκτρολογήσεις τον κωδικό για να ανοίξει η πόρτα της θυρίδας αυτόματα.

Κι αν αναρωτιέσαι ποια e-shop συνεργάζονται με τo Box Now, υπάρχει μια ατέλειωτη λίστα που θα βρεις στο site τους.

Μπορώ να γίνω εγώ ο αποστολέας;

Δεν χρειάζεται να είσαι e-shop για να στείλεις ένα δέμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Box Now και τα lockers για να στείλεις εσύ κάτι σε κάποιον όπως θα έκανες με μια εταιρία courier ή με το ταχυδρομείο. Στην προκειμένη περίπτωση όμως θα κάνεις την κράτηση της θυρίδας ηλεκτρονικά εδώ, πάλι στο σημείο που σε εξυπηρετεί και θα την ανοίξεις με τον κωδικό για να τοποθετήσεις το πακέτο. Το σύστημα θα παραλάβει το πακέτο και θα το μεταφέρει σε άλλο locker, εκείνο που εξυπηρετεί τον παραλήπτη.

Ποτέ ξανά η παραλαβή/παράδοση πακέτου δεν ήταν τόσο εύκολη!

Οι σύνδεσμοι παραπέμπουν σε e-shop συνεργατών. Αυτό σημαίνει ότι, εάν επιλέξετε να αγοράσετε το προϊόν που συνδέεται εδώ, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, θα κερδίσω μια μικρή προμήθεια. Σας ευχαριστώ που με υποστηρίζετε με αυτόν τον τρόπο.

follow Mini Market


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: